HEISA!

Mosterd na de maaltijd:

heisa! In de Posthoornkerk

 

Je had er bij kunnen zijn, maar je hebt het weer gemist. Daar zat je op de bank, lekker serietjes te zappen en niks te doen. Buiten riep een groots en meeslepend leven. Wat heb je vorig kwartaal weer gemist?

Dit kwartaal miste je op 18 november het eerste evenement van heisa! In de kelders van de Posthoornkerk organiseerde heisa! een vroeg housefeestje. Namelijk een housefeestje van 19:00-01:00. Arash Idora, een van de initiatiefnemers legt uit hoe dat zit: ‘Als je een beetje in het werkende leven zit en een drukke werkweek hebt gehad, heb je geen zin meer om te wachten tot een feestje pas om twee uur ’s nachts begint. Met heisa! willen we intieme feestjes op toffe locaties bouwen, zodat je na zo’n feestje nog wat aan je weekend hebt. Het grootschalige is een beetje geweest denken wij, daarom komen op onze feestje maximaal 250 mensen. Op een vrijdagavond kom je al snel terecht op een borrel, maar als je wil dansen is er haast nog niks in de stad. Alles begint superlaat. Wij organiseren feestjes met top-dj’s, alleen dan een aantal uurtjes vroeger. Zo kun je op zaterdagochtend ook nog meedoen met je voetbalwedstrijd zonder ernstige kater.’

 

‘De Posthoornkerk is een sicke locatie en die kelder al helemaal. Het is letterlijk een undergroundfeestje. De Posthoornkerk was eerst een beetje terughoudend, bij een housefeestje denk je toch al gauw aan gelazer, maar nu zijn ze erg enthousiast.

 

Een feestje van 19:00-01:00 blijkt aan te slaan, want de kelders van de kerk galmden van de muziek en niemand leek op te merken dat het eigenlijk nog kinderdiscotijd was. Wie een lekker drankje wil drinken en geen kater wil hebben kan het zelfgebrouwen gemberbier van heisa! eens uitproberen, genaamd Mules of Amsterdam. Overigens ook goed te mengen met vodka. Op de facebookpagina van heisa! staan aankomende events gepland.

 

Wil je komend kwartaal niet weer de mooiste feestjes, kunst en cultuur missen? Lees dan hieronder de agenda van het hart van de stad, waar we de pareltjes van de buurt voor je uitzoeken.