Moses in ‘Onder de Ooievaar’

Je had erbij kunnen zijn, maar hebt het weer gemist. Daar zat je op het strand, te genieten van de warme zonnestralen. In de stad riep groots cultureel en akoestisch vermaak. Wat heb je vorig kwartaal weer gemist?

Tekst: Clarissa van Deventer

Beeld: Moses

Op 11 juni speelde de band Moses in café Onder de Ooievaar op de Utrechtsestraat. Normaal treden ze met een zevenkoppige band op, maar deze dag speelden ze akoestisch. Met z’n drietjes: een akoestische bas, een gitaar en een melodica (je kent het wel – zo’n mondpiano). De muziekstijl van de band is niet makkelijk te vangen. Ze spelen folk, funk, fusion, rock en pop en gooien er soms nog een lekkere beat tegenaan zodat je met Moses ‘dansend naar het beloofde land wordt gebracht.’

 

Een van de toeschouwers vertelt: ‘Ik vind het heerlijk met een biertje naar deze akoestische opzet te luisteren. Ik ben ook bij de een van de eerste optredens geweest, in de Melkweg. Maar misschien vind ik zo’n akoestische versie van het nummer Sharon leuker dan het grootse en bombastische. Het past ook echt bij Amsterdam om even aan te haken en te luisteren naar muziek. Vroeger stapte ik op zondag vaak op de fiets om op zoek te gaan naar livemuziek. Nu zag ik ook mensen die langsliepen en dan even blijven staan om een biertje te bestellen. Er hing een intieme sfeer. Jong en oud zaten bij elkaar.’

 

11 juni was een warme dag dit jaar, de meeste mensen zaten op het strand. Toch kregen ze ‘Onder de Ooievaar’ nog aardig vol. Er werd zelfs gedanst. Op het repertoire stonden eigen nummers, maar ook een aantal covers. ‘Dat draagt altijd bij aan een goede sfeer’, zegt Alfred Pauwels (zang, gitaar en toetsen).

 

Alfred Pauwels, vindt het bijbelse verhaal van Mozes die door de woestijn naar het beloofde land trekt mooi, maar is zelf niet religieus. De band speelt enkel en alleen in Amsterdam. Pouwels vertelt: ‘Met de vorige band, Stout, heb ik veel gereisd voor optredens. Deze keer houden we alles lekker in het hart van Amsterdam, dan kun je hier ook wat opbouwen met je publiek.’

 

Spijt dat je er niet bij was op 11 juni? Moses treedt elke twee maanden op in café ‘Onder de ooievaar’ aan de Utrechtsestraat 119 – kijk voor het volgende optreden op hun website www.bandmoses.nl