Het oudste loodgieters bedrijf

[ADVERTORIAL]

Tekst en foto’s: Charlotte de Koning

Het oudste loodgietersbedrijf van Amsterdam is verhuisd

G.J. de Koning & Zn bestaat al sinds 1739 en is na precies 100 jaar vanaf de Keizersgracht verhuisd naar de Zandstraat. Het oudste loodgieters- en installatie bedrijf van Amsterdam kan op deze manier voort bestaan en dat onder de bezielende leiding van Dyon Rademaker en Gerrit de Koning. Gerrit behoort tot de negende generatie loodgieters binnen het bedrijf.

Amsterdamse geschiedenis
Dit bedrijf is Amsterdamse geschiedenis op z’n best, geschiedenis waar de binnenstad trots op kan zijn. Al 279 jaar wordt bij G.J. de Koning & Zn het loodgieters vak van vader op zoon doorgegeven. De huidige Gerrit de Koning is geboren in het monumentale pand aan Keizersgracht 447, boven het loodgietersbedrijf. Nu heeft Gerrit de handen ineen geslagen met Dyon Rademaker om het bedrijf voort te laten bestaan en hebben ze het bedrijf verhuisd naar de Zandstraat 1, in de binnenstad aan de voet van de Zuidertoren. Dyon Rademaker is net als Gerrit ook groot gebracht in een loodgietersbedrijf en weet wat er gevraagd wordt van een familiebedrijf. Door deze oplossing kunnen zij de kennis binnen het bedrijf behouden en alle klanten met hun specialistische kennis nóg beter van dienst zijn.

Kennis & specialisme
Bij dit loodgietersbedrijf is er een schat aan ervaring en specialistische kennis die door deze oplossing gewoon nog bij het bedrijf aanwezig is. Dyon houdt de nieuwe technologieën goed in de gaten en integreert  deze technologieën in het bedrijf. Voor de klant alleen maar voordelen, want de kennis van de monumentale panden, leidingen en warmte technieken wordt gecombineerd met al het goede van de toekomst. Het begon 200 jaar geleden met het installeren van wc’s. De techniek is nu moderner en wordt gebruikt voor leidingwerk, warmtechniek (cv’s ketels), zink en dakwerk. Die kennis en specialisme zijn nodig in de monumentale panden. Daar willen we toch ook het comfort van de moderne tijd integreren met het mooie van vroeger.

Duurzaamheid
In de wereld van leidingen, warmte en dakwerk is duurzaamheid natuurlijk ook een actueel onderwerp. Daar wordt binnen GJ de Koning dan ook veel aandacht aan besteedt. Het is namelijk belangrijk om zo zuinig mogelijk met water en warmte om te gaan zonder in te leveren op comfort. In de moderne tijd is het belangrijk om hoogwaardige en duurzame materialen te gebruiken die lang mee gaan. De combinatie van de huidige technologieën zoals zonnecollectoren en warmtepompen en de ruime ervaring met en de monumentale panden is belangrijk voor het voortbestaan van de geschiedenis in de huidige tijd en de toekomst.