Mosterd vóór de Maaltijd

Je had geen zin, je bleef maar thuis. Je keek liever naar de beeldbuis. Hoofd gevuld met niets dan gruis. Alles wat je nu alweer vergeten bent. Ach, en daar, daar buiten je huis. Daar, daar riep het leven je. Sprankelend riep het en jij, je liet het gaan. De eerste zonnestralen schenen, maar jij….je liet je gaan en bleef binnen.  

 

Dood- en doodzonde. Het buurtfeest van de Nieuwmarkt vierde vorig jaar z’n 31ste editie. Grote draaimolen midden op de Nieuwmarkt, een programma dat niet online staat, maar in bruine boekjes bij de winkeliers in de buurt ligt. Eén van de weinige festivals in de stad zonder winstoogmerk. Gericht op de buurt. En ondanks dat ondertussen mensen uit de hele stad naar de Aprilfeesten komen is de sfeer gemoedelijk.  Zondagochtend vond traditiegetrouw het buurtontbijt plaats om 11 uur des ochtends. Club de Ville bood zondag vanaf een uur of acht een plekje aan de ‘Afrobeat Amsterdam Nacht’. Oud en jong dansten, hier en daar werd een vlugge zoen uitgedeeld. Het leven kan zo mooi zijn. Als je af en toe je huis maar uitkomt.

 

De aprilfeesten vinden dit jaar plaats van 19 t/m 28 april