Een zegel dat gaat over trots

Sinds een paar jaar is er in Amsterdam lekker veel ‘recreatieve druk’ – die prachtige term voor ‘wel héél veel toeristen’. Mensen die kort de stad bezoeken en er anders mee omgaan dan een Amsterdammer dat zou doen…en niet alleen dat – de bewoners blijven tegenwoordig ook veel korter op hun plek dan ze dat vroeger deden. Vroeger – toen alles beter was!

Nou ja… wat er in ieder geval anders was vroeger, is dat de Amsterdammer aan zijn of haar buurt gebonden was. Je leefde er langer, was er iedere dag weer, kende er iedereen en had je nou eenmaal te gedragen. De houding van de ‘nieuwe bewoner’, van de expat en van de toerist leidt in de hele binnenstad tot veranderingen, die – op z’n minst – voor wat verwarring en verbazing zorgen bij de bewoners – oud èn nieuw. Waar dat soms tot negatieve reacties kan leiden wil Het Hart van de Stad juist proberen zo positief mogelijk met de nieuwe situatie om te gaan.

Wij denken dat binding met je buurt dè oplossing blijft om die buurt leefbaar te houden. Als je d’rmee verbonden bent, als je van je buurt houdt, dan wil je ook je best doen om ’m mooi en leefbaar te houden. Dát doe je door veel actiever dan vroeger de bewoners en bezoekers met de verschillende buurten van de binnenstad in contact te brengen. Het Hart van de Stad wil daar z’n best voor doen! Wij maken een krant die trots is op Amsterdam en die de bewoners en bezoekers van de prachtige binnenstad op verschillende leuke en positieve manieren met mekaar en met die stad in contact wil brengen.